Verzending & Retouren

LET OP: De uitbraak van het COVID-19 virus zal je vast niet zijn ontgaan. De regering heeft verschillende extra maatregelen getroffen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. 

Wij werken er uiteraard hard aan om alle bestellingen tijdig te verwerken en te leveren. Helaas kan het zo zijn dat wij door bepaalde maatregelen die de landen genomen hebben er enkele dagen vertraging op kunnen lopen met betrekking tot levering, vanwege veranderde processen van derde partijen zoals PostNL etc. 

Levertijd en werkwijze

Nadat wij jouw bestelling ontvangen hebben gaan wij met veel liefde voor jou aan de slag!

Wanneer je op maandag t/m vrijdag voor 12:00 uur bestelt, bezorgen wij jouw bestelling de volgende dag. Plaats jij jouw bestelling op vrijdag na 12:00 uur? Dan bezorgen wij jou pakket uiterlijk maandag/dinsdag. In sommige gevallen en bij veel geluk is het mogelijk dat je de bestelling na 12:00 uur toch de volgende dag ontvangt. 

Zodra wij het pakket aan PostNL overhandigen ontvang je een Track & Trace e-mail met informatie over de levering. Hierin staat ook vermeldt wanneer en hoe laat de bestelling bij jou afgeleverd zal worden.

Alle orders worden met grote zorg verwerkt, ingepakt en opgestuurd. Mocht het product beschadigd zijn stuur dan een foto of video van hoge kwaliteit met de defecten. Als er geen afbeeldingen worden verstrekt, kunnen we jouw verzoek niet in behandeling nemen. 

Als je defecte of beschadigde producten hebt ontvangen, mail dan binnen 7 dagen naar hey@silkyslickstick.com. Zonder foto's kunnen wij jouw klacht niet behandelen. We sturen jou graag een vervangende bestelling toe.

Retouren

We accepteren geen retourzendingen voor terugbetalingen. Onze garantie dekt alleen defecte of beschadigde producten. Jouw tevredenheid is onze prioriteit, dit beleid is van kracht zodat we onze klanten nieuwe producten kunnen garanderen. We kunnen op geen enkele manier controleren of een product is gebruikt voordat het wordt geretourneerd.